Ingrediente Blat:4 oua, 20 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca. Sirop: 100 ml apa, 50 gr zahar, esenta de rom Decor: afine, banane, zmeura, caise, frisca. Preparare Blat: albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, se adauga blatul apoi stropim cu sirop. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Turnam crema obtinuta peste blatul insiropat , iar cu ajutorul unei spatule se intinde uniform. Se introduce la rece pentru 2 ore. Dupa acest timp se scoate din forma usor, se indeparteaza folia alimentara si se aseaza pe un platou. Se decoreaza cu fructe dupa preferinta, apoi se imbraca cu frisca. Servire Se serveste rece.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.