Pentru cei care adora desertul avem o propunere , ” Tiramisu ” o reteta delicioasa si delicata cu aroma de cafea.
Ingrediente
300 gr piscoturi, 1 cutie de mascarpone -250 gr , 250 gr frisca, 10 ml esenta de rom, 2 plicuri zahar vanilat, 300 ml cafea fara zahar , 3 galbenusuri, 150 gr zahar.
Decor: cacao
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (120 ) si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Se pune vasul pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul vasului sa atinga apa si amestecam cu un tel cca 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase. Se ia vasul de pe baia de abur si le lasa la rece. Cafeaua rece se amesteca cu zahar (30 gr) si esenta de rom. Intr-un vas se bate frisca spuma, in alt vas se mixeaza mascarpone, se adauga compozitia de galbenusuri si mixam pana se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta si mixam din nou.
Asamblare
Intr-o tava dreptunghiulara se pune folie alimentara. Crema se imparte in trei parti, 2 parti mai mari si o parte mai mica pentru ultimul strat. Se formeaza primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, unul langa altul, fara spatii. Adaugam prima parte de crema si o intindem cu o spatula. Se aseaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si a doua parte de crema pe care o intindem uniform. Am ajuns la ultimul strat de piscoturi, trecute prin cafea si ultimul strat de crema intr-o cantitate mai mica fata se cele 2 straturi. Se intinde cu o spatula crema intr-un start cat mai uniform, se pudreaza cu cacao si se introduce la frigider pana a doua zi. Este important acest timp, de seara pana dimineata, deoarce aromele se imbin iar tiramisu capata o savoare deosebita. Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza in forma dorita.
In ultimii ani,tiramisu este un desert nelipsit de pe mesele gospodinelor.Eu,din pacate,nu l-am preparat niciodata,nu am fost incantata inca de cele gustate pana acum.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.