Istoria ciocolatei incepe cu doua mii de ani in urma, atunci cand cultura arborelui de cacao se practica in America de Sud.
Primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao a fost Cristofor Columb in anul 1502. Arborele de cacao poate atinge 8 metri in 12 ani, infloreste in tot cursul anului, avand aproape 100.000 flori in buchete, dar din care doar 0,2 % dau fructe. Fructele de cacao serveau ca moneda de schimb, iar pulpa se folosea pentru prepararea bauturii zeilor, “tchocolaltl”, ciocolata cu efecte stimulatorii pentru inlăturarea a oboselii si cu gust foarte placut.
In secolul XIX s-au produs doua transformari importante in istoria ciocolatei. In anul 1847 o companie engleză a creat un proces tehnologic de solidifiere a ciocolatei, iar doi ani mai tarziu, un suedez s-a gandit sa adauge un ingredient nou: laptele.
Studiile au demonstrat :
consumul de ciocolată amaruie a fost dovedit benefic sistemul circulator; rezultate obtinute in laboratoare dovedesc proprietati anticancerigene ale flavonoidelor continute in boabele de cacao; confera de calmare si rehidratare a mucoasei gatului; medicamentele pe baza de cacao ar putea ajuta în tratamentul diabetului, dementei si a altor boli;
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.