6110 poze   84440 vizite
Albume
10 11 2013 TODI2013 BUCURESTI CISMIGIU2013 BUCURESTI PARCUL TINERETULUI2013 PALATUL MOGOSOAIAALB-NEGRUBALOANE CU AER CALDBUCATARESELE VESELECOLLAGEConcediu 2012CU SIMONACULORILE NATURIICURCUBEULDECEMBRIE 28DIN NOU NORI SI PLOAIEDIVERSE-2015DOAR EUE DOAR UN FLUTUREEU 05 05 2013EU 10 05 2013EU LA LACUL TRASIMENOEU SI APARATUL FOTOFIRENZE FLORENTAFLOAREA SOARELUIFLORIFLORI SI INSECTEFLUTURE COADA RANDUNICIIFRUCTUL ZEILORGATTEO MARE!HARNICUTA ALBINUTAIANUARIE-TODIIMAGINI DIN BALCONIMAGINI in culorile naturiiIMIKIMIIN CEATAIN CONCEDIU BACAU 2012IN NOAPTEINDRAZNESTE SA FI DIN NOU COPILINGRASAMANT OULINSULA GIGLIOINTERESANTISCHIA ITALIALACUSTALIBELULELUMINI SI UMBRE DUPA PLOAIELUNAMARGELE DE ROUAMARTIE FLORI DRAGOSTE TRISTETEMESAJ DE PRIMAVARAMIROS DIVIN DE PRIMAVARAMUSCANATURA DIN NOU LA VIATANAUFRAGIU COSTA CONCORDIANECUVANTATOARENORCEA DI CASTELLUCCIONORI SI UN PETIC DE LUMINAO ZI DE DUMINICAOCHII OGLINDA SUFLETULUIORVIETOParco BUCCI-FAENZAPARCUL TINERETULUI-BUCURESTIPE MAREA MEDITERANAPENTRU NOI TOATEPENTRU TOTI PRIETENIIPESCARUSIPHOTOMANIAPISICA LULUPISICUTE SEDINTA FOTOPLOUA SI O COTOFANAPRIETENA MEA ALINAPrietenia nou inceputPRIETENII MEIPrietenul meu FluturelePRIMII FLUTURIPRINTRE NORI SI STROPI DE PLOAIERASARIT SI APUS DE SOARERASARITUL VAZUT DIN BALCONRATA MANDARINRETETA DE ZIUA INDRAGOSTITILORRODIASARBATORI FERICITE PRIETENISAREA IN BUCATE   ALBINUTA PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE   CIOCOLATA   CORNULETE   CREMES CU PISCOTURI SI ROM   PLACINTELE CU MERE   PRAJITURA CU MERE SI CREMA DE UNT      TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS SI MERE         TIRAMISU   PRAJITURA CU MERE SI NUCA   PRAJITURA TAVALITA IN NUCA DE COCOS   RETETA PENTRU IUBIRE   TORT CU FRUCTE   TORT DIPLOMAT CU ANANAS   TORT DIPLOMAT CU ANANAS SI SIROP DE ZMEURA   TORTUL BUNICIISCORPIONSFARSIT DE TOAMNASI PLOUA PLOUASOPARLATABLOURITABLOURI CU FLORITodi 2017TODI-ITALIA imaginiTODI_CollageTOP CELE MAI FRUMOASE PICTURI PE MAINITOP CELE MAI MARI PODURI DIN LUMETOPUL CELOR MAI RARE PLANTE DIN LUMETRANDAFIRI PENTRU VOI PRIETENIUN APERITIV APETISANTUN FLUTUREUN NOU APUS DE SOAREZBOR DE FLUTURIZIUA MEDIEVALA LA TODI 2013ZIUA MONDIALA A POEZIEI

membru din 26 December 2012

CIOCOLATA

Istoria ciocolatei incepe cu doua mii de ani in urma, atunci cand cultura arborelui de cacao se practica in America de Sud.

Primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao a fost Cristofor Columb in anul 1502. Arborele de cacao poate atinge 8 metri in 12 ani, infloreste in tot cursul anului, avand aproape 100.000 flori in buchete, dar din care doar 0,2 % dau fructe. Fructele de cacao serveau ca moneda de schimb, iar pulpa se folosea pentru prepararea bauturii zeilor, “tchocolaltl”, ciocolata cu efecte stimulatorii pentru inlăturarea a oboselii si cu gust foarte placut.

In secolul XIX s-au produs doua transformari importante in istoria ciocolatei. In anul 1847 o companie engleză a creat un proces tehnologic de solidifiere a ciocolatei, iar doi ani mai tarziu, un suedez s-a gandit sa adauge un ingredient nou: laptele.

Studiile au demonstrat :

consumul de ciocolată amaruie a fost dovedit benefic sistemul circulator;
rezultate obtinute in laboratoare dovedesc proprietati anticancerigene ale flavonoidelor continute in boabele de cacao;
confera de calmare si rehidratare a mucoasei gatului;
medicamentele pe baza de cacao ar putea ajuta în tratamentul diabetului, dementei si a altor boli;
10
10
4111
4111
1
1
11
11

Comentarii album • 4
bporumbeitippler 28 March 2013  
Superbe 'inventii':-)
Raportează
mara94 23 March 2013  
aaa,ne omorati,hhmmm ce bunatati aveti aici.
Raportează
carmencitavio 3 March 2013  
Super delicios album,dulce-amarui!
Raportează
mihaelaneacsu 1 March 2013  
Ce frumos si gustos!!!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.