Tort cu crema de zahar ars si mere Postata in categoria: Dulciuri Tort cu crema de zahar ars si mere
Pin It
Ingrediente Blat: 3 oua, 120 gr zahar, 150 gr faina, 5 gr praf de copt, vanilie Crema: 1 litru lapte, 5 oua, vanilie, 100 gr zahar. Glazura: 150 gr zahar pentru caramel, 1 mar. Preparare Intr-o cratita se pune zaharul la topit pentru a tepeta practic cratita cu zahar topit, se amesteca cu o paleta pana se topeste si se lasa maxim 30 sec , pana capata o culoare aurie spre roscata. Se ia de pe foc si se misca cratita astfel incat sa fie zahar caramel pe toata suprafata formei. Se pun felii de mar sub forma de floare si se introduce la cuptor. Separat intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, lapte si vanilie. Cand merele au inceput sa se inmoaie turnam foarte usor compozitia de crema si se lasa la cuptor pana se coaguleaza. Separat se formeaza blatul dupa tehnologia generala si se toarna peste crema cand aceasta s-a inchegat bine. Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa la rece cca 2 ore , dupa acest timp se rastoarna pe platou, astfel incat crema este deasupra si blatul sub insiropat cu siropul de la crema. Este un deliciu. Dupa preferinta se poate decora cu frisca.
Am si eu o reteta de tort de crema de zahar ars dar blatul se toarna peste crema cruda(neinchegata.Rezultatul final arata grozav!Totusi reteta ta este mai simpla si merita incercata.Cu siguranta o voi incerca!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.