Aceasta prajitura de casa este una din cele mai usoare prajituri de preparat. Este o varianta a unei prajituri cremes ce o voi prezenta cu alta ocazie. Combinatia de crema cu gust de vanilie si piscoturile stropite cu rom iti incanta papilele gustative la fiecare imbucatura. Este o prajitura cu crema usoara si gustoasa. De Revelion va recomandam sa incercati sa va surprindeti familia si musafirii cu aceasta prajitura buna de casa.
Ingrediente foi : 500 g faina, 200 g margarina Rama cub (sau unt), 200 g zahar, 1 plic praf de copt, 40 g cacao, 2 oua, 200 ml lapte
Ingrediente crema : 800 ml lapte, 8 linguri faina, 4 plicuri zahar vanilat, 350 g margarina Rama cub (sau unt), 400 g zahar pudra, circa 600 g piscoturi sampanie (sau la bucata circa 36 bucati , numarul lor depinde si de marimea tavii), 150 ml Rom,
Alte ingrediente: 400 g ciocolata alba de menaj, 30 g unt , frisca 3-4 linguri
Preparare foi: Faina se amesteca cu margarina (unt), adaugam zaharul, praful de copt, cacao, 2 oua intregi si laptele. Framantam pana obtinem un aluat omogen ce il impartim in doua parti egale. Le intindem pe dosul tavii pe hartie de copt si le coacem. Astfel obtinem doua foi pentru cremesul nostru si le lasam deoparte pe hartie la racit. Trecem acum la prepararea cremei. Preparare crema: Intr-un vas punem faina, zaharul, zaharul vanilat si adaugam treptat laptele rece amestecand sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul cu aceste ingrediente la foc mic si il fierbem pana compozitia se ingroase. Se ia de pe foc si adaugam asa fierbinte cum este la ea o bucatica de unt cat nuca. Lasam crema fiarta la racit. Margarina Rama (folosec doar varianta ce se gaseste la pachet) o spumam cu 3 linguri de zahar pudra si apoi adaugam treptat crema fiarta de mai sus continuand sa amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza crema. Asamblare prajitura: Pe o foaie coapta punem jumatate din cantitatea de crema obtinuta, deasupra punem un rand de piscoturi de sampanie pe care le stropim cu rom, punem peste piscoturi cealalta parte de crema apoi deasupra asezam cea de-a doua foaie coapta peste care turnam apoi o glazura de ciocolata alba ( ciocolata de alba o punem pe baie de aburila topit impreuna cu frisca si untul . Cand are o consistenta mai curgatoare se toarna deasupra foii si se lasa apoi la racit ). Lasam prajitura cremes pana a doua zi apoi se feliaza si se poate servi.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.