Ingrediente Aluat: 500 gr faina, 15 gr drojdie, 100 gr zahar, 2 oua, 50 gr unt, sare, 100 ml lapte. Umplutura:4 mere, 30 gr unt, 50 gr zahar. Decor: fulgi de migdale, ou. Preparare Aluatul se realizeaza exact ca si aluatul de cozonac. Se amesteca drojdia cu laptele caldut, zahar, se amesteca bine, adaugam oul, untul topit, praful de sare apoi faina. Se amesteca bine pana aluatul devine omogen. Daca mai avem nevoie de faina se poate adauga treptat. Separat se rad merele, se amesteca cu zahar, unt, vanilie si se pun la calit. Cand zeama a scazut se lasa la rece. Aluatul se imparte in bucati egale, fiecare bucata se intinde cu merdeneaua se adauga o lingura de umplutura, se impatureste si se adauga cu partea impaturita in jos intr-o tava pe o hartie de copt. Se ung cu ou si se presara fulgi de migdale. Se introduc in coptorul incalzit si se coc la foc potrivit. Servire Se servesc calde sau reci.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.