Fructul Sharon este cunoscut sub mai multe denumiri - curmal japonez, mar chinezesc sau kaki - numele sau stiintific „Diospyros” insemnand „fructul zeilor”,
Originea fructului poate fi identificata in China, de unde este introdus in secolul al VII-lea in Japonia, in secolul al XVII-lea in Europa si in secolul al XIX-lea in Statele Unite. Denumirea de fructe Sharon a fost data de israelieni si promovata intens de acestia cu toate ca cei mari producatori sunt China, Coreea de Sud, Japonia, Brazilia, Italia, cel de-al saselea producator fiind Israelul, potrivit
adevarul.ro.
Are un gust asemanator piersicii combinat cu pepene galben, fiind foarte bogat in glucoza, vitamina C, calciu, fosfor, fier si magneziu. Fructele sunt bogate in tanin. Acest tanin scade cantitativ pe masura ce fructul se coace. Datorita taninilor prezenti in fruct se poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul si probleme cu ficatul. Fructul este considerat un bun antiseptic, bun pentru combaterea hipertensiunii, a enterocolitelor si hemoragiilor.
Fiind foarte dulci, printre proprietatile benefice amintim si aportul mare de energie (un fruct Sharon contine in jur de 200 calorii). Pe langa energia redata, fructele Sharon sunt bune si in momentele de mahmureala, acestea ajutand la eliminarea alcoolului din sange. Bogat in antioxidanti si substante nutritive, ajuta tenul cu probleme, intarzie imbatranirea si reda luminozitate acestuia Frunzele de Sharon sunt uscate si utilizate si in prepararea ceaiului verde.